WIE ZIJN WE?

Boerderij 't Broekxhof is een modern, gemengd veeteeltbedrijf dat zijn inkomsten haalt uit de melk van de koeien en het vlees van de varkens. Hiernaast is ook toerisme een belangrijke neventak. In de maand juli organiseren we boerderijkampen voor kinderen van  8  tot 13 jaar, er zijn verjaardagsfeestjes en er worden geleide rondleidingen gegeven voor scholen, jeugdverenigingen en andere groepen (steeds op afspraak). In juni, juli en augustus zijn er knuffelzondagen: een rondleiding voor gezinnen waarin we ruim tijd maken voor het knuffelen en voederen van de dieren. Een leerrijke en speelse ervaring voor jong en oud.

 

Op deze website kan je meer informatie vinden over ons volledige aanbod. Hieronder worden de verschillende onderwerpen, samen met het gebruikte icoontje, toegelicht. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp kan je gewoon klikken op de bijhorende tegel. Voor een eenvoudige navigatie kan je al de tegels op iedere pagina terugvinden in de bovenste balk. Véél plezier.

 

BEDRIJF

Broekxhof heeft als functionele boerderij veel te bieden. Naast een heleboel aaibare dieren voor onze jonge bezoekertjes, verzorgen we ook varkens en koeien om van te leven. Boer Jelle, zoon van boer Harry, is in 2003 mee in het bedrijf gestapt. Hij heeft ervoor gekozen om het melkveebedrijf uit te bouwen. De varkensteelt wordt teruggeschroefd, terwijl het aantal melkkoeien in grote mate toeneemt. Klik op de tegel om te ontdekken wie er allemaal mee werkt en woont op het Broekxhof!

 

GROEPEN

Naast al het harde werk op de boerderij, willen we onze passie met zoveel mogelijk mensen delen. Alle scholen, jeugdverenigingen of andere groepen kunnen bij ons terrecht voor een educatieve en interactieve wandeling over de boerderij, samen met de boer of de boerin. Welke kleur eieren leggen kippen Marjet en Julia? Waarom dragen kalfjes een computer in de hals?Waarom dragen koeien een stappenteller? En hoe houdt de boer zijn koeien uit elkaar? Maar ook: hoe zacht is de vacht van een pasgeboren konijntje? Of hoe ruw de tong van een kalfje? Het zijn slecht enkele vragen die gedurende een twee uur durende rondleiding worden beantwoord! Wil je meer weten over wat we allemaal te bieden hebben voor jouw groep? Klik dan op de tegel!

GEZINNEN

Op zondag in juni, juli en augustus houden we een 'knuffeldag'. We voorzien gezinnen van een interactieve rondleiding, van jong tot oud! Omdat we nog steeds een functionele boerderij zijn, kunnen we jammer genoeg onze boerderij niet altijd openstellen en zijn we dus geen kinderboerderij. Gezinsuitstappen zijn dan ook enkel mogelijk op zondag, op afspraak. Klik op deze tegel om te zien wat er allemaal te beleven valt!

VAKANTIES

Deze vormen het hoogtepunt van het jaar! Zowel voor ons, als voor al onze kinderen die er ieder jaar opnieuw weer bij zijn! Gedurende de hele maand juli ontvangen wij  kinderen tussen de 8 en de 13 jaar. Zij kunnen een hele week meewerken op de boerderij en een heleboel leuke spelletjes en toffe activiteiten beleven! Ben je ook benieuwd naar wat zo een hele week boerderijpret juist inhoudt? Klik dan hiernaast op de tegel!

VERJAARDAG - NIEUW!

Op woensdag en zaterdag en alle vakantiedagen kan je bij ons terecht voor een uniek verjaardagsfeestje. Het groepje krijgt een speelse rondleiding met extra veel aandacht voor de kleinste diertjes! En natuurlijk een kleine attentie voor de jarige!

DAGUITSTAP

In de buurt van het Broekxhof, in het landelijke Peer, zijn er nog een heleboel andere dingen te beleven. Door verschillende activiteiten te combineren, kom je gegarandeerd aan een leuke daguitstap! Ben je met de fiets of met de auto, met of zonder kinderen, voor ieder wat wils! Veel van deze activiteiten vinden echter enkel plaats in de zomermaanden. Klik op te tegel om te ontdekken wat Peer jou allemaal te bieden heeft!