BEDRIJF

In eerste instantie is het Broekxhof een veeteeltbedrijf dat zijn inkomsten haalt uit de melk van de koeien. Hiernaast ontvangen we op de boerderij ook heel veel groepen, jong en oud. Naast koeien en varkens hebben we dan ook nog een hele hoop kleinvee om te aaien, knuffelen en voederen tijdens de rondleidingen op het bedrijf.

 

Op zo een groot bedrijf, maken vele handen licht(er) werk, iedereen draagt zijn steentje bij! Bekijk hieronder de pagina en leer iedereen kennen op het Broekxhof.

FAMILIE

BOER HARRY is in tussentijd officieel op pensioen, maar helpt nog iedere dag mee op het bedrijf. Naast het werk op de boerderij vind je hem veel achter de computer, want ook dat werk moet gebeuren op een modern landbouwbedrijf. Hiernaast was hij ook 22 jaar lang schepen van Landbouw en Openbare werken in Stad Peer.

BOERIN FINI is de vrouw van BOER HARRY. Ook zij werkt intensief mee op de boerderij, wat minder met het zware werk, wat meer met het onderhoud, de boekhouding, de zorgboerderij en het gehele huishouden. Ze heeft dan ook wat te houden met vier boeren zonen! Verder leidt zij vaak de groepen en verjaardagsfeestjes rond en is kookmoeder tijdens de vakanties.

ZOON en BOER JELLE ('82) is de oudste van de vier zonen en runt het bedrijf sinds 2020. Door al het harde werken houdt hij zich wat minder bezig met het toerisme, voor hem komen zijn koeien altijd op de eerste plaats. Zijn vrije tijd spendeert hij aan de paarden.

BOERIN ZAÏRA ('93) staat in het onderwijs, maar spendeert haar overige tijd graag op de boerderij. Zo helpt ze BOER JELLE niet alleen mee met het zware werk, maar neemt ze ook het toerisme mee voor haar rekening. Wanneer je een bezoek brengt aan onze boerderij kom je haar zeker en vast wel eens tegen!

 

 

ZOON MARTIJN ('84) is leraar wiskunde, fysica en informatica op het Biotechnicum te Bocholt. Hij is de drijvende kracht achter de boerderijkampen.

 

 

 

ZOON JOCHEM ('89) is de technicus. Naast zijn vaste job bij ITM als allround technieker, werkt hij ook veel mee op de boerderij. Hij springt bij waar nodig en doet ook het onderhoud van het machinepark. Op toeristisch vlak is hij wat minder actief, maar hij zorgt er steeds voor dat al de fietsen en go-carts in veilige staat verkeren. Als hobby gaat hij regelmatig met zijn mountainbike op pad voor een pittige tocht door de Limburgse bossen.

ZOON SEPPE ('92) is de jongste van de vier. Hij werkt als Architect en is dus maar weinig meer te vinden op de boerderij. Toch kan hij het niet helemaal laten en doet hij nog regelmatig een verjaardagsfeestje of een rondleiding. Ook in de maand juli (tijdens het bouwverlof) is hij nog steeds van de partij als animator op de kampen.

KLEINZOON RHUNE ('07) is de eerste spruit van de nieuwe generatie. Hij is de zoon van MARTIJN. Met zwemmen en basketten heeft hij de sportmicroben al te pakken. Ook tijdens de vakanties is hij er iedere zomer weer bij en leert hij vele nieuwe vriendjes kennen!

VIRTUELE RONDLEIDING

HIER WORDT NOG AAN GEWERKT

ZORGBOERDERIJ

Naast het boerenleven, zijn we ook actief als zorgboerderij, een initiatief van Groene Zorg. Een zorgboerderij is een land- of tuinbouwbedrijf waar mensen uit kwetsbare groepen opgevangen worden. Die opvang bestaat erin dat zij meedoen met de gewone activiteiten op het bedrijf.

 

Bekijk het filmpje om een inkijk te krijgen in onze zorgboerderij.

MEER WETEN?

Om meer te weten te komen over de werking van ons bedrijf nodigen we je van harte uit om ons eens een bezoekje te brengen. Naast grote groepen ontvangen we gedurende de hele zomermaanden iedere zondag ook gezinnen, we organiseren vakanties voor kinderen en doorheen het jaar zijn er verjaardagsfeestjes mogelijk. Misschien tot dan!

Om nu al meer te ontdekken van onze boerderij: neem zeker eens een kijkje in onze  FOTO en VIDEO BIBLIOTHEEK. Naast duizenden foto's kan je hier ook verschillende reportages terugvinden die opgenomen zijn door onder andere één, TVL en Vitaya. Veel kijkplezier!